VÄLKOMMEN TILL
ULLHOLMSBYGG

Här hittar du allt om renovering

Takrenovering

Vi kan totalrenovera ditt tak; från omtäckning till besikting av, till exempel, både mindre garagetak och större hustak. Att lägga nytt tak är allt annat än lätt och innebär även en viss säkerhetsrisk, varför det kan vara bra att anlita en firma som sköter hela arbetet. Eftersom taket och takläggningen är så pass viktiga delar av ditt hus rekommenderas det starkt att anlita kompetenta företag och hantverkare som kan sitt jobb och som kan säkerställa att du kommer få ett kvalitativt nytt tak. Det är därför vi på Ullholmsbygg finns, så att du kan få det bäst möjliga taket till bästa möjliga priset! För att kunna ge dig det bäst möjliga priset är det viktigt att du förse oss med en del information och fakta om ditt tak. Allra viktigast för oss att få är: En enkel skiss av ditt tak som innehåller både mått och utformningen av ditt tak, samt dess lutningsgrad. Ditt önskemål om material och färg. Det finns väldigt många olika takmaterial och det är ytterst viktigt för oss att veta vad du har tänkt dig att ha för material på ditt tak, samt vilken färg det ska ha. De allra vanligaste typer av material är:

  • Papptak
  • Tegeltak
  • Plegeltak
  • Shingeltak
  • Tegelpannor
  • Betongpannor

Alla dessa har olika livslängder och således även olika prisklasser och det är därför viktigt att du kolla upp detta noga innan du tar kontakt med oss. Är du osäker kring valet av material kan vi också gärna bistå dig och ge dig tips och råd. Takläggningar och takbyten är oftast rätt så kostsamma, men det är väldigt viktigt att komma ihåg att betrakta en sådan kostnad som en långsiktig investering som kan förebygga och skydda mot väldigt allvarliga, och oftast ännu kostsammare problem som kan uppstå i ditt hus.

Tips: För alla hantverksarbeten som utförs på taket kan du få upp till 30% i ROT-avdrag, så glöm ej att deklarera dessa kostnader!